Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the classified-listing domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/glyfadam/oikogeneiako.gr/wp-includes/functions.php on line 6114
Αποποίηση κληρονομιάς πρέπει να κάνουν τα δισέγγονα; - Οικογενειακό Δίκαιο & Νομοθεσία Αποποίηση κληρονομιάς πρέπει να κάνουν τα δισέγγονα; - Οικογενειακό Δίκαιο & Νομοθεσία

Αποποίηση κληρονομιάς πρέπει να κάνουν τα δισέγγονα;

Αποποίηση κληρονομιάς πρέπει να κάνουν τα δισέγγονα

Τα δισέγγονα μπορούν να αποφασίσουν να απορρίψουν την κληρονομιά εάν κληθούν να την λάβουν, ακριβώς όπως και οποιοσδήποτε άλλος κληρονόμος.

Η διαδικασία της αποποίησης κληρονομιάς είναι μια μη αναστρέψιμη δήλωση βούλησης, κατά την οποία ο κληρονόμος εκφράζει την επιθυμία του να μην αποδεχτεί την περιουσία του αποβιώσαντος.

Τα δισέγγονα κληρονομούν στις παρακάτω περιπτώσεις:

  1. Όταν δεν υπάρχουν άλλοι συγγενείς ανώτερης τάξης: Σύμφωνα με την εξ αδιαθέτου διαδοχή, τα δισέγγονα κληρονομούν εάν δεν υπάρχουν άλλοι κληρονόμοι όπως σύζυγος, τέκνα, εγγόνια, γονείς, αδέλφια, θείοι και παππούδες.
  2. Όταν οι προηγούμενοι κληρονόμοι απορρίπτουν την κληρονομιά: Εάν οι ανώτεροι κληρονόμοι απορρίψουν την κληρονομιά, τότε καλούνται οι κληρονόμοι της επόμενης τάξης, στους οποίους μπορεί να συμπεριληφθούν και τα δισέγγονα.

Ο χρόνος που δίνεται για να γίνει η αποποίηση κληρονομιάς είναι τέσσερις (4) μήνες από την ημέρα που ο κληρονόμος ενημερώνεται για τον θάνατο και την κληρονομική του ιδιότητα.

Η διαδικασία της αποποίησης περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

  1. Κατάθεση δήλωσης στο Ειρηνοδικείο της τελευταίας κατοικίας του εκλιπόντος.
  2. Η δήλωση πρέπει να είναι γραπτή και να περιλαμβάνει τα παρακάτω:
    • Στοιχεία του αποβιώντος.
    • Στοιχεία του διαδόχου.
    • Δήλωση αποποίησης.
    • Υπογραφή.

Συμβουλή: Πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ενέργεια, συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο, που θα σας καθοδηγήσει σωστά, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες της περίπτωσής σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *